dalje
prethodno
stavke

News

Natječaj za najbolju fotografiju agencije EEA 2022.: „Well with Nature”

Promijenite jezik
News Objavljeno 2022-07-01 Zadnja izmjena 2023-10-24
1 min read
This page was archived on 2023-10-24 with reason: Content is outdated
Imate li dara za fotografiranje? Volite li provoditi vrijeme u prirodi? Ako ste na oba pitanja odgovorili potvrdno, možda upravo vi možete osvojiti jednu od novčanih nagrada Europske agencije za okoliš (EEA) u novom natječaju za najbolju fotografiju „Well with Nature”. Pošaljite nam svoje najbolje snimke do 1. listopada 2022.

U Europskom zelenom planuiAkcijskom planu EU-a za postizanje nulte stope onečišćenja posebno se ističu poboljšanje stanja prirode u Europi i stvaranje netoksičnog okoliša koji ne šteti ljudskom zdravlju i ekosustavima. Naše zdravlje, kvaliteta života i dobrobit neraskidivo su povezani s čistim okolišem. 

Natječajem za najbolju fotografiju agencije EEA „Well with Nature” želimo naglasitisvoju povezanost s prirodom, koliko brinemo za nju i kako priroda pomaže očuvati naše emocionalno i fizičko zdravlje. Njime se nastoji podići svijest o prednostima poduzimanja mjera premanultoj stopi onečišćenja za sve nas. 

Pravila su jednostavna: pošaljite nam najviše pet svojih najboljih fotografija prirode u bilo kojoj odčetiri kategorije natječaja – zrak, voda, zemlja, zvuk – do 1. listopada 2022. 

Pobjednici u svakoj kategoriji dobit ćenovčanu nagraduod 1 000 eura. Nagrade će se također dodijeliti za najbolju fotografiju u kategorijimladihnatjecatelja te zanajdražu fotografiju publike. 

U natječaju mogu sudjelovati građani koji imaju najmanje 18 godina iz 32 zemlje članice Europske agencije za okoliš i šest zemalja suradnica, a to su: 27 država članica EU-a, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska, Turska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija. 

Pročitajte više o kategorijama natječaja te o pravilima i načinu sudjelovanja na stranici natječaja„Well with Nature”. 

*Ovim se nazivom ne dovode u pitanje stajališta o statusu te je on u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda o Deklaraciji o neovisnosti Kosova.

 

Permalinks

Geographic coverage

Temporal coverage

Radnje vezane za dokument