dalje
prethodno
stavke

News

REDISCOVER Nature – ovogodišnji fotografski natječaj Europske agencije za okoliš (EEA)

Promijenite jezik
News Objavljeno 2020-06-05 Zadnja izmjena 2020-08-03
2 min read
Bez obzira na to gdje se nalazimo, svi se možemo diviti čudima prirode, a sada možda više nego ikad prije. Ovogodišnji fotografski natječaj Europske agencije za okoliš (EEA) „REDISCOVER Nature”, koji danas počinje, poziva vas da zabilježite i podijelite svoju povezanost s prirodom i okolišem.

REDISCOVER Nature poziv je svima nama da pogledamo oko sebe i prepustimo se očaravajućim čudima prirode. Bilo da je riječ o ponovnom otkrivanju prirode dok šetamo po lokalnim stazama ili boravimo u vlastitom vrtu – budite znatiželjni i odvojite si vremena da promatrate dijelove prirode koje prije niste primijetili.

Europska agencija za okoliš svake godine organizira fotografski natječaj kako bi podigla svijest ekološkim temama. Za sudjelovanje u natječaju samo nam trebate poslati svoje najbolje fotografije do 30. rujna 2020. u bilo kojoj od ovih triju kategorija:

1. Priroda iz blizine

Zumirajte i pronađite ljepotu prirode u najsitnijim detaljima, od složene biološke strukture cvijeta koji niče do sastava tla ili detalja na koži gmaza. Priroda vas poziva da pomnije gledate i pristupite mikrosvijetu koji se neprestano mijenja. Možete li vidjeti čarobne oblike, linije, uzorke, teksture i boje?

2. Priroda na mom kućnom pragu

Istraživanje prirode ne znači nužno penjanje po planinskim stazama ili kampiranje u udaljenim područjima. Možete jednostavno izaći kroz svoja stražnja vrata i tiho promatrati prirodu ispred vas. Od promatranja ptica u obližnjem parku do promatranja prirode koja se prilagođava urbanim strukturama, čuda prirode svugdje su oko nas. Pogledajte oko sebe... Možete li zabilježiti prisutnost prirode oko vas?

3. Pogled na prirodu iz daljine

Zastanite na trenutak i uživajte u krajolicima koji vas okružuju. Promatrajte valove koji udaraju o stjenovitu obalu, udaljena sela raštrkana po krajoliku, jelena u šumi ili ljude koji rade na poljima. Možete se možda vinuti u visine i promatrati svijet od gore. Možete li zabilježiti beskrajan krajolik svijeta, bilo da je netaknut ili oblikovan ljudskom rukom?

Informacije o natječaju

Natječaj je otvoren za državljane 27 država članica EU-a, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Švicarske, Turske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova*, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Svi sudionici moraju biti punoljetni. Pročitajte više o pravilima natječaja i načinu sudjelovanja na stranici natječaja REDISCOVER Nature.

Pobjednik svake od triju kategorija natječaja dobit će novčanu nagradu od 1000 EUR. EEA će također dodijeliti posebnu nagradu za mlade za najbolju fotografiju koju pošalje mlada osoba. Nagrada publike dodijelit će se na temelju rezultata elektronskog glasovanja u kojem sudjeluju svi finalisti.

EEA će objaviti pobjednike u studenome 2020.

*Ovim se nazivom ne dovode u pitanje stajališta o statusu te je on u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244/99 i mišljenjem Međunarodnog suda o Deklaraciji o neovisnosti Kosova. 

Permalinks

Geographic coverage

Temporal coverage

Topics

Tags

Radnje vezane za dokument