dalje
prethodno
stavke

News

Fotografski natječaj: Pošaljite nam svoje najbolje fotografije vode

Promijenite jezik
News Objavljeno 2018-04-16 Zadnja izmjena 2018-04-13
Photo: © Andrzej Bochenski, Picture2050 /EEA
Što vam pada na pamet kad pomislite na vodu? Možete li to prikazati fotografijom? Europska agencija za okoliš (EEA) poziva vas da joj pošaljete svoje najkreativnije fotografije vode na fotografski natječaj na temu vode WaterPIX. Za najbolje fotografije predviđene su novčane nagrade.

Voda se nalazi posvuda, u najmanjim stanicama našeg tijela i u prostranim oceanima, a ljudi, životinje i biljke ovise o vodi. Fotografskim natječajem WaterPIX EEA nastoji istaknuti značaj vode kao vitalnog resursa za život na Zemlji.

Možete prikazati vodu, načine njezine uporabe i što ona uopće znači za život. Samo budite kreativni i pošaljite nam svoje najbolje fotografije do 15. kolovoza 2018. Možete poslati fotografije u okviru tri kategorije natječaja:

1.       Voda i mi

Pijemo je, kupamo se u njoj i služi nam za kuhanje. Poplave ili suše mogu utjecati na čitave gradove. Što voda znači vama?

2.       Voda i priroda

Rijeke, jezera i mora omogućuju život na kopnu, no i dom su mnogim životinjama i biljkama. Oceani imaju ključnu ulogu u osiguravanju stabilne klime na planetu. Možete li zabilježiti vidljive i nevidljive koristi koje nam voda omogućuje? Je li čista voda ugrožena?

3.       Voda i gospodarstvo

Voda je nužna za proizvodnju hrane, električne energije i mnogih drugih proizvoda. Rijeke i mora glavni su trgovinski putevi koji povezuju države i kulture. Zašto je voda važna za naša gospodarstva? Na koji način gospodarstvo utječe na vodu?

 

Pobjednici u svakoj kategoriji natječaja dobit će novčanu nagradu od 1 000 eura. EEA će također dodijeliti posebnu nagradu za mlade za najbolju fotografiju koju dostave mladi između 18 i 24 godine, kao i nagradu publike za koju se natječu sve fotografije koje uđu u finale, na temelju rezultata otvorenog internetskog glasanja.

Natječaj je otvoren za građane država članica EEA-e i država zapadnog Balkana koje su suradnice EEA-e. Svi sudionici moraju biti stariji od 18 godina. Pročitajte više o pravilima natječaja i kako sudjelovati na stranici natječaja WaterPIX.

EEA će proglasiti sve pobjednike krajem listopada 2018.

Permalinks

Geographic coverage

Temporal coverage

Tags

Filed under:
Filed under: water, photo, competition
Radnje vezane za dokument