dalje
prethodno
stavke

News

Fotografski natječaj na temu održive hrane, energije i mobilnosti

Promijenite jezik
News Objavljeno 2019-03-05 Zadnja izmjena 2019-05-02
2 min read
Photo: © Łukasz Frasunkiewicz, WaterPIX /EEA
Način na koji proizvodimo i konzumirano hranu i energiju te načini kretanja ljudi i robe utječu na naš okoliš, klimu i zdravlje. Svrha je fotografskog natječaja Europske agencije za okoliš „Održivo vaš” pozvati Europljane da pošalju fotografije izazova i prilika u aktivnostima za povećanje održivosti odabira u pogledu hrane, energije i mobilnosti.

Fotografskim natječajem EEA-e, „Održivo vaš”, nastoji se potaknuti građane Europe na razmišljanje o učincima koje hrana, energija i mobilnost imaju na okoliš i klimu. To je prilika da pokažete svoj talent za fotografiranje i sudjelujete u društvenoj raspravi o tome kako postići veću održivost našeg društva.

Za sudjelovanje u natječaju samo nam trebate poslati svoje najbolje fotografije do 15. svibnja 2019. na bilo koju od triju sljedećih tema:

1. Održiva hrana

Možete li zabilježiti kako izgleda ili kako ne izgleda održiva hrana? Možete li pokazati kako se ona proizvodi i kako stiže do naših tanjura? Koja su rješenja za postizanje veće održivosti našeg prehrambenog sustava?

2. Održiva energija

Energijom se koristimo za sve, od grijanja naših domova i proizvodnje robe do prijevoza i punjenja naših mobilnih uređaja. Možete li prikazati kako izgleda naša ovisnost o energiji ili kako možemo proizvesti energiju bez negativnih učinaka na naš okoliš i na klimu? Što nas sprječava?

3. Održiva mobilnost

Idemo u školu, na posao, u posjet obitelji i prijateljima te putujemo na odmor da bismo otkrili nova mjesta. I prevozimo stvari koje konzumiramo. Od napučenih gradova do učinkovitih motora i čistih goriva, možete li zabilježiti izazove i prilike za održivu mobilnost?

Natječaj je otvoren za državljane država članica EEA-e i država zapadnog Balkana koje su suradnice EEA-e. Svi sudionici moraju biti stariji od 18 godina. Pročitajte više o pravilima natječaja i načinu sudjelovanja na stranici natječaja „Održivo vaš”.

Pobjednik svake od triju kategorija natječaja dobit će novčanu nagradu od 1 000 EUR. EEA će također dodijeliti posebnu nagradu za mlade za najbolju fotografiju koju pošalje mlada osoba. Nagrada publike dodijelit će na temelju rezultata internetskog glasanja u kojem sudjeluju svi finalisti.

EEA će objaviti sve pobjednike u lipnju 2019.

Permalinks

Geographic coverage

Temporal coverage

Topics