næste
forrige
emner

Nyheder

Foto-natječaj na temu učinaka klimatskih promjena i odgovora na njih

Skift sprog
Nyheder Udgivet 09/06 2021 Sidst ændret 18/08 2021
1 min read
Photo: © Paul Skorupskas on Unsplash
Klimatske promjene na mnogo načina utječu na naša društva i okoliš. Suzbijanje klimatskih promjena zahtijeva smanjenje emisija kako bi se ublažili njihovi najnepovoljniji učinci, kao i prilagodbe onim promjenama koje ne možemo spriječiti. U organizaciji Europske agencije za okoliš (EEA) danas se otvara foto-natječaj pod nazivom „Climate Change PIX”, a sudionike se poziva da svojim fotografijama pokažu kako izgledaju klimatske promjene u Europi i kako na njih odgovaramo.

Svojim novim foto-natječajem pod nazivom Climate Change PIX EEA želi zabilježiti klimatske promjene koje su prisutne svuda oko nas, kao i naše odgovore na njih. Pošaljite nam svoje najbolje fotografije do 1. kolovoza 2021. u četiri natjecateljske kategorije:

1.       Učinci klimatskih promjena na prirodu

Kako klimatske promjene djeluju na naš okoliš? Možete li pokazati promjene u zraku, tlu, vodi ili biljnom i životinjskom svijetu?

2.       Učinci klimatskih promjena na društvo

Kako klimatske promjene utječu na naš način života? Možete li pokazati kako utječu na naše zdravlje, način života, izgrađeni okoliš ili gospodarstvo?

3.       Društveni odgovori na klimatske promjene

Od akcija lokalnih zajednica do paneuropskih inicijativa, na razne načine nastojimo smanjiti emisije stakleničkih plinova i prilagoditi se klimatskim promjenama. Kako to možete dočarati  svojim fotografijama?

4.       Pojedinačno djelovanje protiv klimatskih promjena

Ljudi traže načine života uz niske razine emisije ugljika i poduzimaju mjere kako bi se obranili od ekstremnih vremenskih uvjeta. Kako to izgleda ondje gdje vi živite?

Informacije o natječaju „Climate Change PIX”

U natječaju mogu sudjelovati građani iz 32 zemlje članice Europske agencije za okoliš i šest zemalja suradnica, a to su: 27 država članica EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska, Turska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija. Svi sudionici moraju biti stariji od 18 godina. Pročitajte više o pravilima natječaja i načinu sudjelovanja na posebnoj stranici natječaja Climate Change PIX.

Pobjednik u svakoj od četiriju kategorija natječaja primit će novčanu nagradu od 1 000 EUR. Usto, EEA će dodijeliti i posebnu nagradu za mlade najboljoj fotografiji koju pošalje mlada osoba, dok će dobitnik nagrade publike biti izabran među svim finalistima internetskim glasanjem.

EEA će objaviti pobjednike u jesen 2021.

Permalinks

Geographic coverage

Temporal coverage