
 

3 February 2009 
 
Clarification No 1 for open call for tenders:  
Framework service contract for Geospatial data analysis consultancy services 
 
Reference number: EEA/SES/09/001 
 
 
 
Question 1: 
 
Are the technical offer and the financial offer going to be submitted in one envelope or in two different 
envelopes? 
 
Answer 1: 
 
Section 5 of the Tender specifications states that the “Tenders must specify the Call for tender 
concerned, comprise a technical and a financial offer and be submitted in one original and two 
copies.” Furthermore, according to the invitation letter, paragraph 4, “Tenders must be placed inside 
two sealed envelopes. The inner envelope should be marked as follows: "Reply to tender 
EEA/SES/09/001 – not to be opened by the internal mail department"…. 
 
This means that the technical offer and the financial offer may be submitted in one envelope (all 
together in one original and two copies). 
 


