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CLARIFICATION No 6 
 
Reference: EEA/IEA/13/003/ETC-WMGE 
 
Title: Open call for proposals for the award of a framework partnership agreement 

concerning the European Topic Centre on Waste and Materials in a Green 
Economy 2014-2018 (ETC-WMGE) 

 

 

Question 1 
With reference to clarification no 4, answer to question 3, it is not clear if JRC (Joint Research 
Centre) can be a consortium partner. Could you please answer ‘yes’ or ‘no’ if JRC can be a partner? 
 
Answer 1 
Participation in the framework partnership agreement award procedure EEA/IEA/13/003/ETC-
WMGE is open on equal terms to all natural and legal persons, either public or private, established in 
one of the EEA member countries. The Joint Research Centre is thus eligible for submitting a 
proposal.  
 
Please refer further to the provisions contained in section 6.1 of the terms of reference (pages 24 and 
25 of 30), where it is stated that a proposal shall be submitted by a consortium consisting of at least 
two partners (natural/legal persons, either private or public), from different EEA member countries. 
Applicants from non-EEA member countries may also participate subject to the provisions specified in 
the third paragraph of section 6.1 of the terms of reference. Furthermore, applicants shall comply 
with the requirement set in section 6.2 of the terms of reference and satisfy the exclusion and 
selection criteria specified under sections 6.3 and 6.4 of the terms of reference (pages 25-26 of 30). 
 
Applicants shall also consider the recommendations put forward in section 4.1 of the terms of 
reference (pages 19-20 of 30) in relation to the structure of the consortium. 
 
 
Question 2 
Could you please clarify the eligibility criteria and how to draw up a budget? 
 
Answer 2 
With regard to the eligibility criteria, please refer to answer 1 above. 
 
Applicants shall note that there is no requirement to submit a budget proposal with their application. 
In accordance with section 10 of the terms of reference, applicants are expected to submit a 
technical proposal providing all information requested in response to the award criteria specified in 
section 6.5 of the terms of reference.  
 
Applicants shall consider the contractual provisions set in the draft Framework partnership 
agreement (annex 5 to the terms of reference), and in particular Article I.5 where it is provided that 
co-financing amounting to not less than 10% of the estimated total eligible cost of an action shall be 
required for each action for which an Agency grant is awarded. For further detailed information, 
applicants shall refer to the answer 2 provided in the clarification No 3 available at 
http://www.eea.europa.eu/about-us/tenders/calls-for-proposals/cfp-docs/open-call-for-proposals-
eea-iea/eea-iea-13-003-etc-2/view.  
 
 
 

http://www.eea.europa.eu/about-us/tenders/calls-for-proposals/cfp-docs/open-call-for-proposals-eea-iea/eea-iea-13-003-etc-2/view
http://www.eea.europa.eu/about-us/tenders/calls-for-proposals/cfp-docs/open-call-for-proposals-eea-iea/eea-iea-13-003-etc-2/view

